Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Blogoscars S03 - Best Supporting Actor

10) Αndy Serkis ( Τhe Hobbit: An Unexpected Journey)


Tα ατελείωτα χασμουρητά από τα λιανοτράγουδα των νάνων και την ράνγιουφούλς, τύπου "μαρμοτιάσαμε", επανάληψη του ύφους του "Άρχοντα", κατάφερε, έστω και οριακά, να σώσει ο , αυτοκράτορας του CGI, Serkis. Kάθε παρουσία του στη μεγάλη οθόνη είναι, πλέον, και ένα ξεχωριστό event.



9)  Mikkel Boe Følsgaard ( A Royal Affair )



Eυνουχισμένος από τη βασιλική θηλειά και ατάραχος παλιμπαιδιστής, βρίσκει ανάσες στο bromance με τον προσωπικό του γιατρό και την ευκαιρία να γίνει "Εμπρός,Μάρξ". Τύφλα να 'χει ο Μιλος Φόρμαν και ο Στήβεν Φρίαρς..


8) Jim Broadbent (Cloud Atlas)

Aνάλυση στο νούμερο 6...


7) Liev Schreiber (Goon )

                                            Bραβείο "Κώστας Τσαρτσαρής Της Χρονιάς"

    Από τις πιό guilty pleasure ερμηνείες (και ταινίες) της χρονιάς.


6) Ηugh Grant (Cloud Atlas)


Ένα πρώτο (φανταστικό) δείγμα, μας το έδωσε με το "The Pirates!A Band Of Misfits". Σε ένα larger than life, αλλά και λίγο πιό απλο'ι'κό από την αρχική του φιλοδοξία, έργο όπως το Cloud Atlas ( άς δώσει κάποιος από τώρα το Oscar στον editor παρεπιπτόντως) οι ερμηνείες των Grant και Broadbent κατάφεραν να σβήσουν τις κίτς φανφάρες του Hanks (#pes_te_na_me_fate)


 5) Tom Cruise (Rock Of Ages)


                                                  Βραβείο "Ι Love To Hate Him"

Σχιζοειδής θρησκόληπτος νάνακας στον πυρήνα του, αλλά με πολλά κιλά @@ ώς ηθοποιός. Όπως αυταπόδεικτα παρακολουθήσαμε και στο "Τropic thunder", σε τέτοιους ρόλους πλησιάζει πιό πολύ από ποτέ το Όσκαρ.Σίγουρα το μοναδικό στοιχείο που έλαμπε σε μια μάπα ταινία..


4) Bradley Whitford (Cabin In The Woods)

                                           Bραβείο  "Θα τη βρείς από το γυμνοσάλιαγγα"

Για κάποιον διεστραμμένο λόγο μου έφερε στο νού την τελευταία σκηνή του "Scarface".Όπως ο Τοny Montana την πάτησε από τον πιό φλώρο εγκληματία όλης της ταινίας (αυτόν ντε,που ήταν σαν το "Κοράκι" από το "Τhe Kopanoi"), έτσι και ο διαστροφικά ιδιοφυής ρόλος του Bradfley Whitford έπρεπε να την πατήσει από τη χλαπάτσα με ουρά (Ηe had it coming).


3) Jeremy Irons (The Words)

Eρμηνευτική αρχοντιά και μάθημα αξιοπρέπειας. Με ένα λίγο καλύτερο σενάριο, θα μιλούσαμε για την ταινία της χρονιάς...


2) Larry David (The Three Stooges)

                                   Bραβείο " Τhis Is What Supporting Role Is All About "

 Σε ένα ρόλο-ορισμό του καρατερίστα ,ο Larry David βαδίζει με μαεστρία το λεπτό όριο ανάμεσα στο camp και το brilliant και δίνει ΤΟΝ guilty pleasure ρόλο της χρονιάς.Kudos...


1) Ezra Miller (The Perks Of Being A Wallflower)


Kατάθεση ψυχής και κινηματογραφικής ωριμότητας, κατάφερε με ένα και μόνο ρόλο να "ξεπλύνει" τον "Kevin", που θα μπορούσε να τον (κακο)χαρακτηρίζει για πάντα..



In Memoriam ( Ή ποιοί δεν πρόλαβαν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου):

James Spader ( Lincoln), Josh Brolin (MIB III), James Caan (Detachment), Max Von Sydow (Extremely Loud And Incredibly Close), Frank Grillo (The Grey),Billy Crudup (Thin Ice), Nick Offerman (Smashed), Matthew McConaughey ( Magic Mike), John Travolta (Savages), Jung-Woo Ha (Nameless Gangster), Matt O'Leary (Eden), Αlan Arkin (Argo), John Goodman (Flight)


Δεν υπάρχουν σχόλια: