Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2007

ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΥΡΩΣΗ


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟ ΑΛΑΦΡΩ'Ι'ΣΚΙΩΤΟ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΑΛΩΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΧΕΙΜΩΝΑ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΠΑΛΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟΛΟΓΕΙ!Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΕΡΩΧΟ..ΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ,ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΒΑΙΝΕΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΣΑΝ ΕΦΗΒΟΣ ΤΗΝ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ!ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΑ' ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΔΩΡΑ ΕΦΕΡΕ Ο ΝΑΣΕΡ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΛ-ΑΛ ΑΜΕ'Ι'Ν!

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΚΑΤ'ΑΡΧΑΣ!ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΝΕΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΩΣΗ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΟΡΟΛΟΓΙΟ,ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΠΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ,ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΑΡΤΙΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΜΟΥ

Ο ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ Ο "ΚΟΥΑΣΙΜΟΔΟΣ" ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ!ΤΟ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ,ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΑ Η'ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ Η'ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΕΙΡΑΓΜΑΤΟΣ!ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΑΣΘΕΝΗ ΑΝΗΜΠΟΡΟ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙ,ΑΝΗΜΠΟΡΟ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ Η'ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΑΠΛΟ,ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΑ ΟΙΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΑ!ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ,ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ,ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ,ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΑ!ΑΚΟΜΑ ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΑ, ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟΣ,ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΝ ΙΑΤΡΟΣ,ΑΛΛΑ ΜΑΤΖΟΥΝΟΦΟΡΟΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗΣ ΠΟΥ ΚΗΝΥΓΑ ΧΙΜΑΙΡΕΣ!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΗΚΩΜΕΝΑ ΨΗΛΑ,ΚΑΘΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ,ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΝΕΥΡΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Η'ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΨΥΧΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥΣ!ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΔΙΧΩΣ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ!ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑΝ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟ ΟΤΙ ΔΕ ΒΟΗΘΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΥ?

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ,ΒΕΒΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ,ΟΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ!ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ...

ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΨΥΧΩΣΙΚΟΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΧΥΔΑΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ...ΑΣΠΑΛΑΚΑ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΟΥ ΒΟΑ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ?ΓΙΑΤΙ Ο ΜΕΙΖΩΝ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ "ΚΟΥΓΙΑ" ΚΑΙ ΝΕΥΡΩΤΙΚΟ ΣΟΥΒΛΑΚΟ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗ ΜΕΡΑ?ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΝΤΕΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΘΛΗΠΤΙΚΟ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΗΛΕΣΚΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΤΗΛΕ-ΜΟΥΝΑΡΑ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΑΘΩΕΣ ΨΥΧΕΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ?ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑ ΜΕ ΤΟ ΔΑΙΜΩΝΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ,ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΨΥΧΙΚΗ ΓΑΛΗΝΗ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΜΑΣ?

Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ!ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΟ ΓΕΡΑΚΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ "ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΕΛ ΑΛ ΑΜΕ'Ι'Ν?"ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ "ΟΧΙ,ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ"ΟΠΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΝΕΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΗΛΗΘΙΕΣΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΩ ΤΟΥΣ ΒΑΘΙΑ ΝΕΥΡΩΤΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ/ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΩ ΣΤΟ ΛΑΓΟΥΜΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΝΕΥΡΩΣΗΣ,ΑΥΤΑΡΕΣΚΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΧΩΝ..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

1η συνεδρία: Καλωσόρισμα, τί είναι η γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία, τι πρόβλημα έχετε, τι σας βασανίζει. 2η συνεδρία: Συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου τόσο γενικόλογου που αναγκάζεται κανείς να βάλει Χ σε παραπλήσια ερώτηση καθ’ υπόδειξη του εκπαιδευόμενου θεραπευτή «βάλτε και ας μην είναι ακριβώς έτσι» 3η συνεδρία: Θέτουμε στόχους, Ποιούς, γράψτε τους, να τους συζητήσουμε 4η συνεδρία: Συζητάμε για τους στόχους, μήπως είναι πολλοί, να τους περιορίσουμε; 5η συνεδρία: Πώς αισθάνεστε; Μπορείτε να γράφετε τις αρνητικές σας σκέψεις σε ένα ημερολόγιο;
6η συνεδρία: Α, τι ωραία που τα γράψατε στο ημερολόγιο, όμως δεν μου βάλατε το συναίσθημα; Τι κρίμα! Μα ξέρετε, πνίγομαι να σας πω ότι....... Η ώρα μας τέλειωσε, θα τα πούμε την επόμενη, γράψτε το στο ημερολόγιο 7η συνεδρία: Ωραία τα γράψατε, αλλά δεν σημειώσατε και πως λέγεται ακριβώς το γνωσιακό λάθος που διαπράξατε. Να σας δώσω μια λίστα με σφάλματα να διαβάσετε στο σπίτι και να τα πούμε την επόμενη; 8η συνεδρία: Τι; Δεν καταλάβατε τι σημαίνουν αυτά τα «γνωσιακά λάθη»; Μα αυτή τη σελίδα με τα λάθη την καταλαβαίνουν όλοι οι ασθενείς μας στο Κέντρο μας, πώς εσείς....; Να σας τα εξηγήσω. 9η συνεδρία: Όχι, αυτά που μου γράψατε, δεν είναι γνωσιακά λάθη, είναι πυρηνικές πεποιθήσεις. Γιατί λέω «πυρηνικές» και όχι κεντρικές; Μα έτσι το ερμηνεύουν στο Κέντρο μας, και έτσι το διδάσκουν και στο Αιγινήτειο. 10η συνεδρία: Δεν είσθε ευχαριστημένος με τη θεραπεία, γιατί; Τι γνωσιακό λάθος κάνατε αυτή τη στιγμή; Προσωποποίηση και υπεργενίκευση. 11η συνεδρία: Να ξαναεξετάσουμε τους στόχους που θέσαμε. Τι θα πει δεν θυμάστε τους στόχους που είχατε θέσει; Δεν πειράζει, αρχίστε πάλι από την αρχή. Έχετε 45 λεπτά. 12η συνεδρία: Μήπως έχετε θέσει μη ρεαλιστικούς στόχους; Να συζητήσουμε. 13η συνεδρία: Τί θεωρείτε σημαντικότερο στη ζωή; Γιατί; 14η συνεδρία: Γιατί μου ζητάτε να σας πω τη διάγνωση; Τι σημασία έχει για σας. 15η συνεδρία: Γιατί σας απασχολεί τόσο η διάγνωση; Σκεφτείτε το για να το συζητήσουμε την επόμενη φορά.
16η συνεδρία: Συζήτησα το θέμα με τον Επιθεωρητή μου και έχετε Τριχοτιλομανία. Γιατί χλωμιάσατε; 17η συνεδρία: Φοβάστε ότι θα τελειώσει η θεραπεία και θα με χάσετε; Γιατί το νιώθετε αυτό; 18η συνεδρία: Θα ήθελα να ξαναθέσουμε τους στόχους μας. Μπορούμε να τους περιορίσουμε σε πιο ρεαλιστικούς; 19η συνεδρία: Ξέρετε, εμείς εδώ είμαστε Κέντρο. «Ο Κύκλος σας συμπληρώθηκε» 20η συνεδρία: Πώς αισθάνεστε τώρα που τελείωσε η θεραπεία; Πώς ατενίζετε το μέλλον;