Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

MY TOP TEN OF 2007

ΟΙ ΔΕΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡEΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ

1)

INTO THE WILD Σινεφίλ 2007 (Έγχρ.) Διάρκεια: 145'

Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Σον Πεν, με τους: Έμιλ Χιρς, Χαλ Χόλμπρουκ, Γουίλιαμ Χαρτ, Μάρσια Γκέι Χάρντεν

Ο Κρίστοφερ Μακάντλς αποφοιτά από το πανεπιστήμιο, εγκαταλείπει όμως την προοπτική μιας εύπορης ζωής και ξεκινά μια μακρά περιπλάνηση με τελικό προορισμό την Αλάσκα.

ΤΑΙΝΙΑ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΥΜΝΟΣ ΣΤΗ ΦΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗ "ΦΥΣΙΚΗ" ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΟΙΧΤΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ. Ο ΣΟΝ ΠΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΜΑΛΙΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΕΡΝΕΡ ΧΕΡΤΖΟΓΚ, ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟ ΕΜΙΛ ΧΙΡΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ (ΜΟΝΤΑΖ ΚΑΙ Β΄ ΑΝΤΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΧΑΛ ΧΟΛΜΠΡΟΥΚ).

2)
AWAY FROM HER Κοινωνική 2006 (Έγχρ.) Διάρκεια: 110'

Καναδέζικη ταινία σε σκηνοθεσία Σάρα Πόλεϊ, με τους: Τζούλι Κρίστι, Γκόρντον Πίνσεντ, Ολυμπία Δουκάκη

Μετά από σαράντα και πλέον χρόνια γάμου, ο Γκραντ είναι αναγκασμένος να αποχωριστεί την Φιόνα, η οποία έχει προσβληθεί από αλτσχάιμερ. Την επισκέπτεται συνεχώς στο γηροκομείο το οποίο έχει εισαχθεί, αιφνιδιάζεται όμως όταν διαπιστώνει ότι εκείνη αρχίζει να ερωτεύεται έναν άλλο ασθενή.

ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΟΝΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΛΟΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΝΑΔΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΣΑΡΑ ΠΟΛΕΪ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΟ, ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙO TON GORDON PINSET

3)

4 MONTHS, 3 WEEKS AND 2 DAYS Σινεφίλ 2007 (Έγχρ.) Διάρκεια: 113'

Ρουμάνικη ταινία σε σκηνοθεσία Κριστιάν Μουνγκίου, με τους: Αναμαρία Μαρίνκα, Λόρα Βασιλίου, Βλαντ Ιβάνοφ

Στη Ρουμανία των τελευταίων χρόνων του Τσαουσέσκου, η Γκαμπίτα, μια νεαρή φοιτήτρια, έχει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Μαζί με τη συγκάτοικό της Οτίλα, αποφασίζουν να απευθυνθούν στον κύριο Μπέμπε για παράνομη έκτρωση.

ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΡΑΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΑΙΚ ΛΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΔΕΡΦΩΝ ΝΤΑΡΝΤΕΝ, ΜΕ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΘΡΙΛΕΡ. ΧΡΥΣΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΝΕΣ ΚΑΙ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΑΡΙΑ ΜΑΡΙΝΚΑ.

4)

Σινεφίλ 2007 (Έγχρ.) Διάρκεια: 90'

Αμερικανο-γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Γκας Βαν Σαντ, με τους: Γκέιμπ Νέβινς, Τζέικ Μίλερ, Τέιλορ Μόμσεν

Στη βιομηχανική περιοχή του Πόρτλαντ, ένας νυχτερινός φύλακας βρίσκεται νεκρός δίπλα στο διαβόητο Παρανόιντ Παρκ, σημείο συνάντησης των skateboarders της πόλης. Στην αστυνομική έρευνα εμπλέκεται κι ο 'Αλεξ, ένας νεαρός που αρχίζει να αποχαιρετά τα ξένοιαστά του χρόνια.

ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΜΙΝΙΜΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΙΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ, Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ «ELEPHANT» ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΤΡΥΦΕΡΗ ΚΙ ΑΝΑΛΑΦΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ. ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΩΝ 60 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΩΝ.

5)

LUST, CAUTION Εποχής 2007 (Έγχρ.) Διάρκεια: 156'

Κινέζικη ταινία σε σκηνοθεσία Ανγκ Λι, με τους: Τόνι Λιουνγκ, Τανγκ Γουέι, Τζόαν Τσεν

Το 1942, στην κατεχόμενη από τους Γιαπωνέζους Σανγκάη, μια φοιτήτρια γίνεται μέλος της αντίστασης, μπαίνει στον κύκλο του συνεργαζόμενου με τους κατακτητές διοικητή της ασφάλειας και γίνεται ερωμένη του με σκοπό να βοηθήσει στη δολοφονία του.

ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ. ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΚΟΜΨΟΤΗΤΑ, ΤΟΛΜΗΡΕΣ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ, ΠΕΡΙΤΕΧΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ. ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΧΡΥΣΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ANG LEE

6)

ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ,ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ











7)

BEFORE THE DEVIL KNOWS YOU ARE DEAD Δραματική (Έγχρ.) Διάρκεια: 111'

Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Σίντνεϊ Λιούμετ, με τους: Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Ίθαν Χοκ, 'Αλμπερτ Φίνεϊ, Μαρίζα Τομέι

Δύο αδέρφια με οικονομικά προβλήματα αποφασίζουν να ληστέψουν το κοσμηματοπωλείο των γονιών τους. Τα πράγματα όμως πάνε στραβά και μια οικογενειακή τραγωδία που θα συμπαρασύρει όλους τους εμπλεκόμενους ξεσπά.

ΔΡΑΜΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ, ΧΤΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΟΤΙΒΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ, ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΜΕ... ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΑ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ. ΣΕΝΑΡΙΟ-ΨΙΛΟΒΕΛΟΝΙΑ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ (ΧΟΦΜΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΦΙΝΕΪ) ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΑ ΠΟΥ ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΡΕ.

8) EVENING

AΠΛΑ ΟΙ ΠΙΟ ΜΕΣΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΟΥΣ Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΜΟΙΑΖΕ ΥΠΕΡΦΙΑΛΗ!ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΙΝΕΜΑ





9)

THIS YEAR'S LITTLE MISS SUNSHINE























10)

ONCE Κοινωνική 2006 (Έγχρ.) Διάρκεια: 85'

Ιρλανδέζικη ταινία σε σκηνοθεσία Τζον Κάρνεϊ, με τους: Γκλεν Χάνσαρντ, Μαρκέτα Ιργκλοβά, Μπιλ Χόντνετ

Μια νεαρή Τσέχα μουσικός, μετανάστρια στο Δουβλίνο, γίνεται πλανόδια πωλήτρια για να ενισχύσει το εισόδημά της. Στο δρόμο, όμως, συναντά ένα νεαρό κιθαρίστα και αποφασίζουν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

ΤΟ OUTSIDER ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΕ ΣΤΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΣΑΝΤΑΝΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ. ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ-ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΠΟΥ ΟΠΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ.



TAINIEΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΠΑΡ'ΟΛΙΓΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΟP TEN

11)ΑΤΟΝΕΜΕΝΤ
12)THIS IS ENGLAND
13)SUPERBAD
14)AUF DER ANDEREN SEITE(THE EDGE OF HEAVEN)
15)MICHAEL CLAYTON
16)HOT FUZZ
17)THERE WILL BE BLOOD
18)THE ASSASINATION OF JESSE JAMES BY THE COWARD ROBERT FORD
19)IN THE VALLEY OF ELLAH
20)GONE BABY GONE
21)NO COUNTRY FOR OLD MEN


ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΠΑΡΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΚΟΥΤΕ


1)JUNO
2)AMERICAN GANGSTER
3)ZODIAC
4)THE DIVING BELL AND THE BUTTERFLY

AYTΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!ΕΑΝ ΠΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΟΥ,ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΣΥΝΤΟΜΑ...

πηγές για τη συγκεκριμένη ανάρτηση αποτέλεσαν τα site www.athinorama.gr και www.impawards.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: